vinter

vinter

lördag 22 januari 2011

Kontroll = Frihet

Eller man kanske inte kan säga att kontroll är just detsamma som frihet.. men det leder iaf till frihet och med i det paketet får man även lite lycka och harmoni förhoppningsvis.

Det här året, 2011 ska bli ett jäkla bra år! Det måste det, jag har bestämt det och jag känner det..

Det som (tyvärr) ligger till grund för hur man lever sitt liv är ekonomi. Balansgången är ibland svår mellan materiell standard och frihet. Vi känner att vi vägt över alltför mycket på det första. Detta året ska vi satsa på att komma i ett läge där vi kan få väga över lite på det andra.. Det betyder bl a jobba mindre vilket bör ge mer tillfällen att njuta och  mer utrymme för spontana roligheter.

Det är en av anledningarna att vi valt att byta ut vårt boende från eget hus till hyrd lägenhet.. Vi ska även snabbetala av smålån och krediter och fundera en gång extra varje gång det är något vi känner att vi "behöver". Månadssparande för olika ändamål ska ökas en del också.
Sen kommer man ju nu bli mer eller mindre tvingad att införa matsedel hemma och åka iväg och veckohandla smart och strukturerat iom att det inte bara är att knata bort till närmaste Willys eller Supermarket var och varannan dag.

Det är väl ingen nyhet att småbarnsåren är tuffa och tidvis har separationen legat nära till hands men nu anar vi ett ljus i tunneln och vill njuta av våra barn tillsammans och även blåsa liv i glöden mellan oss igen.
Nästa vår har vi varit tillsammans i 10 år och om allt går som det ska borde väl det där bröllopet bli av då ;-)

Jaa, jag känner mig verkligen taggad!
Motto 2011: Livet ska bli friare, lättare och roligare!

2 kommentarer:

  1. Jaaaa! Vi vill gå på bröllop! <3 Kramar från oss i Åkersberga

    SvaraRadera