vinter

vinter

lördag 19 mars 2011

Livet funkar så bra just nu..inskolning avklarad

Kan bero en hel del på att våren äntligen är på väg å så är man fortfarande uppfylld av nyhetens behag med flytten å allt. Hela familjen TRIVS verkligen och det är nästan lite läskigt hur avlägset Södertälje känns redan och hur priviligierad man känner sig som får bo på denna vackra och idylliska plats.

Fast mest glad är jag ändå över hur bra inskolningen gått på grabbarnas nya dagis. Dom använder sig av en inskolningsmetod som bygger på att man är med barnet endast 3 dagar och sen ska kunna börja lämna som vanligt. Detta hade jag sagt ifrån att det inte skulle funka på de här två. Personalen lugnade med att vi gör det på grabbarnas villkor å det får ta den tid det tar.
Man tycker ju att man känner sina barn väl men just nu undrar jag.. Har varit med dom på nya dagiset i 3 hela dar å sett å häpnat över hur glada och framåt de varit. Speciellt Elton. Han struntade helt i mig från första stund och började genast utforska alla nya leksaker å fick då direkt sällskap av ett par knattar i samma storlek å det var som att han alltid tillhört gänget.
Dante är kanske lite mer osäker på sig själv och tvekade lite till att dras med i leken direkt men han har ett par riktigt goa jämnåriga killar som verkligen VILL ha med sin nya kompis och man såg hur han slappnade av mer och  mer. Visserligen tar han gärna en paus om leken blir alltför intensiv å går å ber fröknarna om att få pyssla med något ett tag. Dom har ganska mycket tid till olika projekt i mindre grupper å det är då Dante trivs bäst, bl a kommer de barn som är födda 05 gå iväg till hans blivande skola på tisdagarna och ha gympa å sen äta lunch i matsalen. Det ser han väldans mycket fram emot.
Hur som helst gick allt så skyhögt över förväntan så det blev en tredagarsinskolning trots allt. Igår lämnade jag godingarna en halvdag och inte en enda tår fälldes. Stor tung sten föll bort från den oroliga mammans axlar. Nu kan det ju förstås fortfarande komma bakslag men starten kunde knappast bli bättre iaf.

Idag har vi haft en vansinnigt mysig dag i vårsolen. Långpromenad bort till hjorthagen bortom slottet. Mamman å pappan insåg att solbrillor är en brådskande investering å goaste pojkar for omkring som ystra lamm.
Dante hittade ett likadant träd som han sett i en Harry Potter film..

Kolla om du ser Dante framför Trädet... Oj vilka bjässar till lövträd i massor å så jäkla vackert där var nu, tänk då hur det blir när allt börjar grönska.

1 kommentar:

  1. Den där sortens inskolning är toppen! Jag var också lite skeptisk men vi skolade in barnen på nya dagis med den metoden och det gick superbra. Vad roligt att ni trivs, Mariefred är så fint!

    SvaraRadera